ALLA HUNDAR HAR RÄTT ATT RESA SÄKERT

Att hunden är människans bästa vän är mer än en klassisk klyscha.

Hundbur Helbur

Alla hundar har rätt att resa säkert.

Våra fyrfota vänner är med oss i skogen och i hemmet och då även ofta på resande fot i bilen och då är vårt mål att det ska bli en trygg och komfortabel resa för både hund och ägare med våra burar.

Att hunden är människans bästa vän är mer än en klassisk klyscha. Ända sedan våra förfäder för länge sedan lärde känna de första tamhundarna så har hunden spelat en viktig roll i vår kulturhistoria. Hunden är en integrerad del av samhället, både som familjemedlem och arbetskamrat. Hunden förlitar sig på människan. Därför är det extra viktigt att vi värnar om våra hundar och ser till att de har den bästa komforten.

Vi erbjuder säkra hundburar för transport av hund i bil. Oavsett bilmodell kan vi hjälpa dig att ta fram en modell som passar dina och din hunds behov.
När du köper en hundbur till bil av oss får du en bekväm bur av hög kvalitet som skyddar din hund på bästa sätt. Det finns allt från enkelburar till dubbelburar med löstagbar mellanvägg samt evakueringslucka eller flervåningsmodell som till ex till Caddy och andra skåpbilsmodeller Vi gör även burar till ex husbil mm.
Vi kan anpassa med en större del och en mindre om du har olika strl på dina hundar.

Hundbur med lås

Burarna är låsbara och med en unik konstruktion på låset vilket gör det nästintill omöjligt för hunden att själv lyckas öppna vilket annars kan hända. Våra burar är tillverkade med sidohängda dörrar för på ett mer kontrollerat sätt kunna släppa ut din hund. Våra produkter handtillverkas efter din bilmodell. Vi har även vädringskrok som tillbehör. Burarna är och lackerade med miljövänlig färg.

Klädda sidor finns också att få.

Det finns tydliga bestämmelser för hur en hundbur ska se ut. Du kan enkelt gå in på jordbruksverkets hemsida för att se rekomendation på vilka mått en bur bör ha.

Hundar som åker bakom grindar i lastutrymmet ska inte dela plats med bagage i detta utrymme. Det finns alltid en risk att bagage faller över hunden och skadar den. En hund åker oftast säkrast i en ordentligt förankrad bur placerad i bilens kombiutrymme. Vid kollision trycks buren ihop på ett visst sätt för att minimera skaderisken.

Hundbur som är enkel att använda

Våra produkter är enkla att använda, ta ut och sätta in. Enkel att ta ut om man är hos någon och kanske behöver använda buren en stund även inomhus eller att ta med på en utställning, såklart beroende på om det är en hel eller halvbur Detta gör din och din hunds vardag mycket bekvämare.

Det är ditt ansvar att din hund åker säkert och bekvämt vid transport i bil. Och varje ansvarsfull hundägare har en riktig hundbur i sin bil. Fel sorts hundbur kan innebära stora risker för både hunden, medresenärer och dig själv. Om du saknar en bra hundbur i din bil och skulle krocka kastas hunden i hög hastighet mot förarsätet. En hund på 30 kilo utan hundbur väger nästan ett ton vid en kollision. Du kan själv tänka dig vilken skada det kan göra för alla i bilen vid en olycka.

Var därför noggrann när du väljer hundbur. Det räcker inte med en stålkonstruktion. Dessa är allt för sköra och knäcks lätt vid en krock.
En hundbur i form av en stålkonstruktion kan också fungera som en råttfälla vid en krock. Så kallade utställningsburar är bara till för utställningar och ska därför absolut inte användas i en bil.

En skadad hund i en krockad bil som inte är inlåst i en hundbur kan dessutom förvärra räddningsarbetet. Även om din hund är hur snäll som helst kan ingen förutspå hur den kommer reagera i ett krisläge. I chockat tillstånd är den inte rationell i sitt beteende.

Vi är mycket måna om våra fyrfota vänner och hjälper dig att hitta en lösning som både är säker och bekväm för din hund och smidig för dig själv.
Kontakta oss redan idag för att få en hundbur till bil som din hund kan färdas säkert på vägarna i.

Den goda kvaliteten på våra varor är känd och vi har levererat hundburar till både Polisen, Securitas och Försvarsmakten.

Beställ nu